#Pålsbodaritten

Äntligen var de gjort! 🙂 

 Mycket nöjd med lördagens ritt även om de för min del bara sen var att åka vidare till jobbet å komma hem igårmorse vid 05.00. Så ett långt dygn blev de, vilket känns i kropp och huvud!

Men tävlingen då? Jo, 04.45 klockan ringer och jag är redan klarvaken! Upp å hoppa i kläderna, förberedda redan kvällen innan för smidighetens skull. Packa ner matsäcken och så vidare bort till stallet.

Ge morgonhö till grabbarna inne (de får ju alltid gå ut till frukost annars). Koppla på trailern, packa in all packning som jag också självklart förberett och ställt iordning kvällen innan. (Skulle aldrig kunna ha oordning inför en tävling, ja är alldeles för mycke planeringsfreak för de 😉 )

Borsta, mysa och fläta, på med boots och täcke. Då var klockan 05.30 och jag hade tänkte lasta 05.40 så vi kunde åka 05.50. Vilket inte var några problem, Kamma höll mitt tidsschema genom att kliva på direkt och mor å syrran kom ner precis på utsatt tid. Sånt gör mig lugn 🙂

Iväg mot Pålsboda, såg ut att bli helt okej väder. Tog strax under 1,5 timme dit. Parkera och mamma fick gå och anmäla oss. Kamma är ju inte van att stå på trailern jättelänge än så jag vill inte lämna honom fören ja ser att han är lugn, allt sånthär är bra träning.

Han var jättelugn, stod snällt och titta och tugga hö. Sen ut och promenera. Han sa ingenting, tittade lite men va verkligen lugn och bekväm i situationen.

25 st var vi som skulle rida, trailers rullade in undertiden vi promenerade runt, inte heller de brydde han sig om 🙂 (För andra som inte haft problem med sina hästar låter de här som småsaker att vara glad över men hade ni haft den bakgrund som vi tagit oss igenom så hade ni förstått).

Förbesiktningen gick bra, då jag inte tagit med någon extra hjälm (ryttare och medhjälpare skall ha hjälm i grinden enligt reglerna, tycker även veterinären/pulsade borde ha de egentligen som jobbar ikring hästarna med) så gick jag in själv. Men han skötte sig bra, tittade lite vid upptravningen (har tränat upptravning efter varje ridtur hemma vilket vi kommer fortsätta med även framöver) men i övrigt stod han still och lät veterinären undersöka allt så det va skönt. Träning ger resultat! 

 Sen var de bara att ta de lugnt, sadla och sätta på skydd (han behöver skydd fram och så satte jag på även bak på denna ritt för att inte riskera om han skulle flänga omkring med benen första biten så vi får någon onödig skada).

15 min skritt vid hand och sedan när det var 15 minuter till start så hoppa jag upp. Checkade av formen, flexade, ställde och flyttade så han var med. 

 Starten gick och alla skrittade ut över en stenig hage så det var en rätt skön start såhär första gången. Han började trippa och takta litegrann när han hörde att de andra kom ner på gruset men inga problem att kontrollera 🙂

Sen travade vi iväg, lite hästar framför och bakom men vi höll vårat planerade tempo och blev själva. Många drog iväg i rätt hög hastighet trots att det bara är en Clear Round, men alla har vi ju olika mål.

Vi travade på, tittade på lite stenar och nedfallna träd men överlag gick han fram riktigt fint! Behövde inte hålla särskilt hårt i han utan de var som att sätta på cruisecontroll 😉

Efter ca 7-8 km kom en tjej med en vacker skäck (som självklart Kamma blivit lite kär i innan start) 😉 Så vi höll sällskap fram till groomstoppet vid 13 km. Sedan vart jag och Kamma själva igen fram till grinden. Han gick bra i mitt valda tempo (det är helt klart jobbigare för ryttaren att rida ”långsamt” än att rida fort) 😉

Pulsade in, sprang som han skulle och åt/drack som vanligt bra (han är ett matmonster) 🙂 Inga problem i grinden utan stod ut med allt pyssel ikring han. Kunde verkligen slappna av. 

 Han blev rätt glad att få gå ut på en slinga till! Hade en tjej ca 30 sekunder framför oss så vi hann ikapp rätt fort och så la vi oss och drog. Men efter ca 4 km släppte hon oss och så var vi själva fram till 7 km, där fick vi återigen sällskap av den fina skäcken 🙂

(håller en tumme för de ekipaget denna säsong och tror ni kommer nå erat mål lätt!)

Så vi höll sällskap ända till mål. Tog de lugnt och njöt av fin natur och bra underlag (inte ofta man hinner de på tävling) 😉 

 I mål så pulsade han ner lika bra, sprang väl inte lika fint som första två gångerna men han var trött i huvudet. Så blir att träna på de helt enkelt!

Så till nästa tävling har vi målet att bantat lite mer, mer träning och kunna öka tempot lite 🙂

  Slingorna var vardera, enligt min gps (och andra ryttares med) 1 km längre än på pappret, så totalt 42 km. Vilket ju blir missvisande på hastigheten egentligen. Men jag är himla nöjd. Målet för dagen hade jag satt på 10 km/h, pulstider kring 5 min så absolut nöjd med resultatet. 

 Tack mitt duktiga team! Ser fram emot denna säsong ihop med er 🙂

Publicerat av

Crescam Endurance Team

Crescam Endurance Team tränar och tävlar distansridning sedan 1999. Varmt välkomna att följa oss i vardagen!